theatre bookshop

De Theatre bookshop, gevestigd in de Stadsschouwburg, is een begrip in de theaterwereld. En niet alleen in Nederland. Niet voor niets luidt de volledige naam International Theatre & Film Books, een naam die recht doet aan de unieke collectie boeken: meer dan zesduizend titels in vier talen over theater, film, dans, opera, musical en cabaret. “What an amazing collection of books” is een veelgehoorde reactie van onze buitenlandse bezoekers.


Boeken over theater
De oorspronkelijke opzet – het verkopen van tekstboekjes van voorstellingen in de Stadsschouwburg  - is al lang verleden tijd. Tegenwoordig heeft de Theatre bookshop een enorme collectie theaterboeken in huis: over theatergeschiedenis en dramaturgie, biografieën, jeugdtheater, acteren en regisseren, amateurtheater, educatie, theatertechniek, decors en kostuums. En heel veel theaterteksten, van klassiek tot hedendaags, uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten.


Dans en opera
Vanzelfsprekend horen dans en opera bij onze collectie boeken over de podiumkunsten, met onder meer libretti en prachtig geïllustreerde dansboeken, biografieën, monografieën, anatomieboeken en boeken over danstechnieken. Boeken over poppentheater, Comedia dell'Arte, musical (ook bladmuziek), cabaret, circus en goochelen completeren dit deel van onze collectie.

Filmboeken
Ook de filmmaker en -liefhebber en kan bij ons zijn hart ophalen aan honderden biografieën van acteurs, regisseurs en schrijvers, boeken over scenarioschrijven, film- en televisiescenario’s, cameratechnieken, licht, geluid, decor, editing, animatie en special effects. Boeken over filmtheorie, -productie en -management ontbreken natuurlijk niet.

Films op DVD
Behalve boeken hebben wij een bescheiden maar bijzondere collectie dvd’s in verschillende rubrieken, zoals de Shakespeare-dvd's, onze afdeling 'drama' met verfilmingen van toneelstukken en werk van belangrijke theatermakers, documentaires, experimentele films en veel mooie dans-dvd's.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.theatrebookshop.nl of bel 020 622 64 89