Breaking the news

Orkater / Susies Haarlok / Gijs de Lange

zaterdag 24 maart 2012, 20.30
Grote Zaal

  • Informatie
  • Prijzen
  • In de media
  • Meer...

Orkater en Susies Haarlok

Onder de paraplu van Orkater combineert Susies Haarlok de energie van een popconcert met de dramatische kracht van een theatervoorstelling. Niet de acteurs maar de muziek van de vijfkoppige rockband vormt - net als bij het succesvolle 'Kamp Holland' - het hart van deze voorstelling. 'Breaking the News' is een hectische en hilarische strijd om de aandacht van het publiek. Journalisten en lobbyisten vechten om hun item in het nieuws te krijgen. Adrenaline, discussies en emoties lopen hoog op.

Speciaal voor de voorstelling is er een interactief platform in het leven geroepen waar zij het publiek oproept actief deel te nemen om onderdeel te worden van Breaking the News. Het filmpje hiernaast is het beginpunt van een interactieve youtube beleving. Breek zelf het nieuws op www.breakingthenews.nu

Pssst, als je goed oplet, kun je in elk van de zeven eindes een letter vinden. Met deze letters kun je een naam vormen. Vul deze naam in op www.breakingthenews.nu/puzzel en vind een verassing.

Na afloop van de voorstelling Breaking the News op 24 maart wordt er met Hero Brinkman, Ronald Plasterk en Frits Wester gesproken over de macht van de media in de huidige politiek. Hoe zien zij het ideale politieke landschap voor zich? Is beeldvorming belangrijker dan inhoud? En wiens belang wordt er in de krant en op televisie eigenlijk gediend? Het debat vindt plaats onder begeleiding van moderator Greg Nottrot en zal ook het publiek de gelegenheid geven mee te discussiëren over het spel tussen media en politici.

Aansluitend is er de muziekspecial 'Susies invites' in Cox

duur: ca. 1 uur 40 minuten

1e rang: € 30.50
kortingsprijs : € 26.50
2e rang: € 24.00
kortingsprijs : € 20.00
3e rang: € 17.50
kortingsprijs : € 13.50
4e rang: € 11.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Twitter #BTN, 21-2-2012

Een overzicht aan tweets uit media en politiek
Download pdf


Over de macht van de media en de emoties achter het nieuws
In het nieuws volgen de Griekse tragedies, Hollandse kluchten en Italiaanse soaps elkaar in hoog tempo op. Orkaters vaste schrijvers- en acteursduo Geert Lageveen en Leopold Witte dompelde zich maandenlang onder in de wereld van de media. Achter de schermen van de grote nieuwsprogramma's spraken zij met journalisten, tv-makers, politici en spindoctors.
 
Breaking the News brengt thriller en komedie samen in een verhaal waarin niets is wat het lijkt. Een onwaarschijnlijk spel dat wordt bepaald door de waan van de dag en de strijd om de kijkcijfers, in een wereld vol ronkende quotes, hijgerige jingles, jachtige samples en de afgemeten soundbites van rockband Susies Haarlok.
 
Breaking the News is alweer de tiende voorstelling die Geert Lageveen en Leopold Witte samen schrijven en maken bij Orkater. In hun laatste voorstelling 237 Redenen voor Seks toonden zij zich opnieuw meesters in het aansnijden van pijnlijke onderwerpen op een speelse manier. Ze schuwen grote thema’s niet en durven de actualiteit als uitgangspunt te nemen voor hun voorstellingen vol herkenbare personages.

Leopold Witte is bekend van o.a. Gooische Vrouwen en De Vloer Op en is binnenkort te zien in de Nederlandse dramaserie Dokter Deen (met Monique van de Ven). Geert Lageveen is actief als acteur en als regisseur van o.a. Sanne Wallis de Vries en Veldhuis en Kemper.
Orkater / Susies Haarlok / Gijs de Lange
www.orkater.nl
tekst Geert Lageveen en Leopold Witte
regie Gijs de Lange
spel Geert Lageveen, Leopold Witte, Martijn Fischer, Meral Polat, Sophie van Winden, Beau Schneider, Britte Lagcher en Sallie Harmsen
muziek Susies Haarlok
Bestel online!
Bookmark and Share