Husbands

Toneelgroep Amsterdam / Ivo van Hove

donderdag 10 mei 2012, 20.00
Rabozaal

  • Informatie
  • Prijzen
  • In de media

Ivo van Hove regisseert een 'eerste liefde', Cassavetes' Husbands

Husbands is gebaseerd op de gelijknamige film van John Cassavetes uit 1970. Eerder regisseerde Ivo van Hove al twee andere films van de Amerikaanse cineast, Opening Night en Koppen (Faces), maar Husbands is zijn eerste liefde.

Drie vrienden, Gus (Barry Atsma), Harry (Hans Kesting) en Archie (Roeland Fernhout) ontmoeten elkaar op de begrafenis van een gemeenschappelijke jeugdvriend. Hals over kop beslissen ze om er samen een viertal dagen op uit trekken, zonder vrouwen en kinderen, zonder verplichtingen. Het wordt een losgeslagen trip waarop ze alles willen doen wat God de brave burger verboden heeft. Op de achtergrond sluimert hun doodsangst en het besef van drie garages, vijf kinderen en twee echtgenotes.

Na de wereldpremière in het Théâtre National de Bretagne maakt Husbands een internationale tournee. In Nederland is het stuk alleen te zien in de Stadsschouwburg. Husbands beleeft zijn Nederlandse première op 18 april 2012.

'Ivo van Hove ensceneert een gedurfde Husbands' Le Figaro

'Husbands is een gevaarlijke onderneming, met goed gevolg.' Knack

'Ivo van Hove maakt indruk met zijn fantastische acteurs' La Libre Belgique

Er is een sterren kijken met Huub van der Lubbe op di 8 mei, een inleiding op wo 9 mei en een nagesprek op vr 20 april en vr 11 mei.

De voorstelling wordt in het Engels boventiteld op do 19 april en do 10 mei.

duur: ca. 2 uur 5 minuten, geen pauze

1e rang: € 30.50
kortingsprijs : € 26.50
2e rang: € 25.00
kortingsprijs : € 21.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Artikel Husbands, 6-4-2012

Interview Ivo van Hove
Download pdf


Alle recensies, 6-4-2012

In een handig overzicht
Lees verder


  • English

English surtitles on thursdays, april 19th and may 10th.

Husbands is based on John Cassavetes' film and tells the story of 'men in menopause'. In a desperate attempt to rekindle their youth, three friends immerse themselves in a weekend of drinking, gambling and women. Van Hove's earlier journeys into the world of Cassavetes proved his great affinity with this filmmaker and he previously directed the internationally acclaimed Opening Night and Faces. However, Husbands is his 'first true love'.

Husbands is an international coproduction, part of the Prospero Project, for which only one director is selected each year. For this reason, the production will be shown exclusively in Stadsschouwburg Amsterdam and six major European theatres in Lisbon, Berlin, Rennes, Liège, Modena and Tampere.

Toneelgroep Amsterdam / Ivo van Hove
www.tga.nl
van John Cassavetes
regie Ivo van Hove
met Barry Atsma, Roeland Fernhout, Hans Kesting, Alwin Pulinckx, Halina Reijn
vertaling Gerardjan Rijnders
dramaturgie Thibaud Delpeut
scenografie Jan Versweyveld
kostuums An d'Huys
video Tal Yarden
geluidsontwerp Thibaud Delpeut
coproducent Prospero, the Culture programme of the European Union, Théâtre National de Bretagne, Rennes
Bestel online!
Bookmark and Share