Romeinse Tragedies

Toneelgroep Amsterdam / Ivo van Hove

zaterdag 29 september 2012, 18.00
Rabozaal

  • Informatie
  • Prijzen
  • In de media

Begin februari kon het publiek beslissen welke voorstelling TA volgend seizoen zou moeten hernemen. Met 22% van de 782 uitgebrachte stemmen werd Romeinse tragedies als uitgesproken favoriet verkozen.

Regisseur Ivo van Hove bewerkte de Romeinse tragedies van Shakespeare tot een doorlopende voorstelling over het mediaspektakel dat politiek heet. In elk van de drie stukken, Coriolanus, Julius Caesar en Antonius & Cleopatra, ontdekken de titelhelden dat de tol van roem en macht veel hoger is dan ze konden vermoeden. Hun levens, hun keuzes en hun verdriet worden verslagen als breaking news. "Een toneelbelevenis zonder weerga, het theater van de toekomst; inventief, zinnenprikkelend, technisch hoogstaand, dicht op de huid. Een voorstelling die nu al legendarisch mag heten.", schreef Elsevier. Chris Nietvelt won voor haar rol als Cleopatra de Theo d'Or.

Romeinse Tragedies (2007) is een bijna zes uur-durende marathon. Het publiek kan tijdens de voorstelling vrij in- en uitlopen. Er is ook gedacht aan hongerige (en dorstige) magen. U kunt tijdens de voorstelling op het podium eten en drinken kopen.

"Magistrale krachttoer van Van Hove, (…) één van zijn indrukwekkendste voorstellingen." (Het Parool)

"Zes uur Shakespeariaanse taalpracht in NOVA-sfeer. Volstrekt ongekunsteld verstrekt een flitsende, eigentijdse vormgeving een inhoud die zo oud is als de weg naar Rome." (Algemeen Dagblad)

duur: ca. 5 uur 55 minuten, inclusief pauze

ticket: € 44.00
kortingsprijs : € 40.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Alle artikelen, 16-2-2012

verzameld in één overzicht
Lees verder


Toneelgroep Amsterdam / Ivo van Hove
www.tga.nl
van william shakespeare
regie ivo van hove
met hélène devos, roeland fernhout, fred goessens, janni goslinga, marieke heebink, fedja van huêt, hans kesting, hugo koolschijn, chris nietvelt, frieda pittoors, alwin pulinckx, gijs scholten van aschat, bart slegers, eelco smits, karina smulders
vertaling tom kleijn
dramaturgie bart van den eynde, jan peter gerrits, alexander schreuder
scenografie jan versweyveld
kostuums lies van assche
compositie eric sleichim
muziek bl!ndman (drums) yves goemaere, hannes nieuwlaet, ruben cooman, ward de ketelaere
video tal yarden
coproductie holland festival, de munt brussel, i.s.m. kaaitheater brussel, muziektheater transparant, bl!ndman
Bestel online!
Bookmark and Share