Barry & Mike: Of het verhaal van Barack Obama en Michael Jackson

Urban Myth

zaterdag 27 oktober 2012, 20.30
Grote Zaal

  • Informatie
  • Prijzen

Tien dagen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en 25 jaar na het verschijnen van Michael Jacksons album Bad, wil theatergroep Urban Myth de aandacht vestigen op twee iconen: Barack Obama en Michael Jackson.

Barry & Mike is een TEDx-achtige avond over image en identiteit. Inspirerende korte lezingen en prikkelende speeches worden afgewisseld met theater en muziek. Met o.a. Jörgen Raymann, John Leerdam, Tofik Dibi, Raymi Sambo en Denise Jannah.

Een uniek en eenmalig event.

Image: iconen

Wereldster Michael Jackson was een wonderkind, uit een zwarte wijk in de staat Indiana, maar ook een excentrieke zonderling. Vlak voor zijn eerste concert van This is itkwam hij te overlijden en na zijn dood is zijn mythische status vergroot. De vraag is of dat ook zo zijn geweest als hij tegenvallende concerten zou hebben gegeven.

Barack Obama zal de geschiedenis ingaan als de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Terwijl het land verkeerde in een diepe recessie, werd Barack Obama binnengehaald als de Messias die Amerika uit het slop moest trekken. Het eerste verkiezingsdebat heeft hij verloren. De verwachtingen zijn hooggespannen, wat doet die constante druk met iemand? En wat als het door jouzelf gecreëerde beeld je tegen gaat staan. Pas je het aan of stop je?

Identiteit: roots

Hoe bepaalt je kleur je identiteit en in hoeverre kun je het beeld dat anderen van je hebben bijstellen? Zet je bewust je roots in als troef of benadruk je het liever niet? Barack Obama en Michael Jackson weten zich te onderscheiden, elk op hun eigen manier. Maar hoe kan, met deze iconen in het achterhoofd, het kiezen van een identiteit van invloed zijn op carrière en leven? Obama laat zich voorstaan op zijn zwart zijn zonder de blanke kiezers van zich te willen vervreemden, maar ontkent hij daarmee een deel van zijn afkomst en is dat dan erg?

Een aantal sprekers vertelt vanuit hun eigen vakgebied – amusement, image branding, politiek - hun visie op de betekenis van de zwarte identiteit en het creëren van de juiste image. Tofik Dibi en John Leerdam richten zich op de Nederlandse politiek en of daar ruimte is voor de zwarte identiteit? En hoe volgens Jörgen Raymann een idool ondanks gemaakte fouten zijn aantrekkingskracht blijft behouden.

duur: ca. 1 uur 30 minuten, geen pauze

1e rang: € 25.00
kortingsprijs : € 21.00
2e rang: € 22.50
kortingsprijs : € 18.50
3e rang: € 17.50
kortingsprijs : € 13.50
4e rang: € 12.50
kortingsprijs : € 10.00
5e rang: € 10.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.
Urban Myth
www.urbanmyth.nl
met Jörgen Raymann, John Leerdam, Tofik Dibi, Raymi Sambo, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Desiree Snackey, Denise Jannah e.a.
tekst Karin Amatmoekrim, Pieter Hilhorst e.a.
concept en regie Jörgen Tjon A Fong
Bestel online!
Bookmark and Share