MedEia

Third World Bunfight / Brett Bailey

zaterdag 13 oktober 2012, 20.30
Grote Zaal

  • Informatie
  • Prijzen
  • Meer...

Engels gesproken

Eén van Zuid-Afrika's meest spraakmakende theatermakers Brett Bailey (1967) komt naar Nederland met zijn nieuwste muziektheatervoorstelling medEia, waarvoor hij de door toneelschrijver Oscar van Woensel bewerkte tekst gebruikt. Bailey verplaatst de Griekse mythe waarin Medea wraak neemt op haar overspelige echtgenoot door hun kinderen te vermoorden, naar Afrika. Een land waar gewapende bendes rovend en verkrachtend rondtrekken, met hevige migratiegolven tot gevolg die weer nieuwe problemen veroorzaken: uitbuiting, uitsluiting, vreemdelingenhaat. In een ruige, directe theatertaal, met rap en stevige popmuziek van onder meer Coldplay en Radiohead, formuleert Bailey zijn aanklacht.

Bailey maakt MedEia oorspronkelijk als locatievoorstelling. Deze productie werd door de Zuid-Afrikaanse krant De Star een "anarchistische meesterwerk" genoemd en in 2010 uitgeroepen tot de beste Zuid-Afrikaanse productie van de laatste tien jaar. Dit najaar maakt Brett Bailey een tournee door Europa en bewerkte hij MedEia tot een theaterversie. "Hoe Bailey deze Medea-bewerking heeft geënsceneerd is briljant" (Basler Zeitung) en "exacte gestileerd, wonderschoon gechoreografeerd en prangend." (Tages Anzeiger). "Bailey brengt het drama over liefde, uitsluiting en haat op de bühne als rauw, urbaan muziektheater." (Tages Anzeiger)

Na afloop van de voorstelling is er in de Pleinfoyer een nagesprek o.l.v. Constant Meijers (hoofdredacteur van TheaterMaker) met regisseur Brett Bailey.

duur: ca. 1 uur 25 minuten, geen pauze

1e rang: € 27.50
kortingsprijs : € 23.50
2e rang: € 25.00
kortingsprijs : € 21.00
3e rang: € 20.00
kortingsprijs : € 16.00
4e rang: € 12.50
kortingsprijs : € 10.00
5e rang: € 10.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Ervaar daar hier theater
Bijzondere internationale voorstellingen gekozen door theaterpionier Frie Leysen

“Het is simpel. Als je de ramen en de deuren dichthoudt, gaat het stinken in je huis. Daarom moet de wind erdoor waaien”, zegt Frie Leysen, 'grande dame' van de theaterwereld over de samenwerking Ervaar daar hier theater. Vanaf oktober 2012 zijn vijf bijzondere dans -  en theatervoorstellingen van getalenteerde internationale makers in zeven Nederlandse steden te zien. Van de vijf geselecteerde zijn er drie in de Stadsschouwburg Amsterdam te zien, de andere twee staan op het programma van Frascati.

lees meer >>

Third World Bunfight / Brett Bailey
www.ervaardaarhier.nl,
www.thirdworldbunfight.co.za
regie Brett Bailey
tekstbewerking Oscar van Woensel i.s.m. Kuno Bakker en Manja Topper
tekst regie Lara Bye
spel Faniswa Yisa e.a.
Bestel online!
Bookmark and Share