Midzomernachtdroom

Het Nationale Toneel / Theu Boermans

  • Informatie
  • Prijzen
  • In de media
  • Meer...

Extra voorstellingen van succesvolle Midzomernachtdroom.

Het debuut van artistiek directeur Theu Boermans bij het Nationale Toneel brengt een droomcast, een indrukwekkend decor en de populaire klassieker 'Midzomernachtdroom' van William Shakespeare bij elkaar.

Vier jonge geliefden ontvluchten de stad Athene en verdwalen in het bos. Ze stuiten op een groep toneelspelers, maar ook op elfen, nimfen en saters. De verwikkeling die volgen zetten alle paren in deze briljante komedie aan tot het stellen van de vraag: hoe moet liefde?

Extra inleiding: Maandag 27 augustus 19.45 uur gaat Hein Janssen, chef kunst bij de Volkskrant in gesprek met acteur Pierre Bokma.

'Het knettert en spettert in Boermans' Midzomernacht' - Volkskrant

'Boermans glorieert met vette ‘Midzomernacht' - NRC Handelsblad

'Met simpele, maar krachtige beelden ontleedt hij de klassieker: dat is Boermans op zijn best' - Trouw

'Theu Boermans‘ Midzomernachtdroom is een perfect visitekaartje: een elegante en lichtvoetige liefdescarrousel' - Elsevier

duur: ca. 3 uur, inclusief pauze

1e rang: € 35.00
kortingsprijs : € 31.00
2e rang: € 30.00
kortingsprijs : € 26.00
3e rang: € 20.00
kortingsprijs : € 16.00
4e rang: € 12.50

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Alle artikelen, 4-6-2012

In één handig overzicht
Lees verder


Midzomernachtdroom is de eerste regie van Theu Boermans bij het Nationale Toneel. Een bittere komedie over de strijd tussen man en vrouw, in tijden waarin zelfs geliefden met minimale inspanningen een maximaal rendement willen behalen.

Theseus en Hippolyta zijn gearriveerde carrièremakers uit de hogere kringen. In hun drukke bestaan hadden zij geen tijd voor de liefde, maar nu willen ze op de valreep toch trouwen. Hun zucht naar onafhankelijkheid laat zich echter slecht combineren met de voor liefde noodzakelijke investeringen in de ander. In de nacht voor de bruiloft vechten hun alter ego’s Oberon en Titania in een droom de strijd uit, die overdag onder de oppervlakte sluimert.

In deze nacht treffen zij ook vier jonge geliefden, die juist aan het begin staan van het traditionele liefdespad. De waan van hun heftige verliefdheid maakt dat de vier lust en eigen gewin verwarren met liefde. Ondertussen bereidt een groep eenvoudige werklieden ter ere van het huwelijksfeest een romantisch toneelstuk voor over de geliefden Pyramus en Thisbe, die zelfs bereid zijn voor elkaar te sterven. Alsof dat niet genoeg is, drijft kwelgeest Puck – die de gevolgen van het gebrek aan liefde als geen ander kent – de zaken in die nacht op de spits.

Het Nationale Toneel / Theu Boermans
www.nationaletoneel.nl
tekst William Shakespeare
vertaling Tom Kleijn
regie Theu Boermans
spel Stefan de Walle, Anniek Pheifer, Antoinette Jelgersma, Joris Smit, Tibor Lukacs, Sallie Harmsen, Hannah Hoekstra, Theo Pont, Stefan de Walle, Anniek Pheifer, Antoinette Jelgersma, Pieter van der Sman, Pierre Bokma, Jappe Claes, Jelle de Jong, Vincent Linthorst, Ali Çifteci
Bestel online!
Bookmark and Share