Alma

TF / De Warme Winkel

maandag 3 september 2012, 20.30
Grote Zaal

  • Informatie
  • Prijzen

Grenzeloze zinnelijke begeerte in eclectisch spektakel

Alma is een uiterst dynamische voorstelling over het leven, de liefdes en uitspattingen van Alma Mahler: vrouw van componist Gustav Mahler en muze voor vele schilders, dichters en componisten. Alma's levenspad loopt parallel met de aanzwellende culturele revolutie van Wenen in het decadente fin de siècle. Als gastvrouw van extravagante salons is ze de spil van de culturele elite.

De Warme Winkel wekt de gevaarlijke muze tot leven en reconstrueert een van Alma's beruchte salons waarbij de voltallige elite van die tijd over de vloer komt, van Klimt, tot Freud tot Mussolini. Zowel verguisd als aanbeden neemt haar persoon mythische proporties aan en verhult zich in een wirwar van vragen, leugens en kunstmakerij.

Acteurscollectief De Warme Winkel maakt in wisselende samenstellingen energieke en beeldende voorstellingen met een liefde voor geschiedenis en een grote fascinatie voor de eigen onoverzichtelijke en veelvormige tijd. Alma is in 2009 als locatievoorstelling gemaakt voor Oerol, was een hit, en werd in 2011 geënsceneerd voor de grote zaal.

De Nederlandse Toneeljury van het Nederlands Theater Festival: 'Een prachtige verbeelding van het erotische grondmotief van álle kunsten, grenzeloze begeerte die aan de schoonheid voorbijgaat en maar juist de tragiek ervan tot uitdrukking brengt. De kracht is dat de speelsheid van de vorm, de ernst van de inhoud ervaarbaar maakt, het plezier in het spelen doet beseffen dat er echt iets op het spel staat.'

de Volkskrant: "Visueel vuurwerk en vertier"

De Leeuwardercourant: 'Alma' is plat, is geestig, is liederlijk, is vet....maar nergens oppervlakkig."

This performance will be surtitled in English.

duur: ca. 1 uur 30 minuten, geen pauze

1e rang: € 27.50
kortingsprijs : € 23.50
2e rang: € 25.00
kortingsprijs : € 21.00
3e rang: € 20.00
kortingsprijs : € 16.00
4e rang: € 12.50
kortingsprijs : € 10.00
5e rang: € 10.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.
  • English

Alma is an incredibly dynamic piece about the life, loves and excesses of Alma Mahler: wife of the composer Gustav Mahler and muse to many painters, poets and composers. Alma's life ran parallel with the growing cultural revolution in Vienna in the decadent fin de siecle. As the hostess of extravagant salons, Alma was the hub for the cultural elite.

The Warme Winkel brings the dangerous muse to life and reconstructs one of Alma's infamous salons, which played host to the entire cultural elite of the time, from Klimt to Freud and Mussolini. Reviled as well as adored, her persona takes on mythical proportions and she conceals herself in a web of questions, lies and intrigue.

Actors' collective the Warme Winkel uses changing combinations of actors to create an energetic and visual performance, showing a love of history and a great fascination for the obscure and many-sided nature of time. Alma was made in 2009 for performance on location at the Oerol festival, became a hit and was remade for large theatres in 2011.

TF / De Warme Winkel
eindregie Marien Jongewaard
met Richard Janssen, Maria Kraakman, Jeroen de Man, Vincent Rietveld, Mara van Vlijmen, Ward Weemhoff
muziek Richard Janssen
Bestel online!
Bookmark and Share