programma B (León, Lightfoot & Inger)

Nederlands Dans Theater 2

zondag 30 maart 2014, 20.00
Rabozaal

  • Informatie
  • Prijzen
  • In de media

Bezoek de inleiding om 19.15.

Artistiek directeur Paul Lightfoot kiest er met dit programma van het Nederlands Dans Theater bewust voor om grote namen naar het kleinere podium te brengen.

Het is een positieve stimulans voor bekende choreografen zoals Johan Inger om op een andere manier te werk te gaan. In de intieme ruimte met bijbehorend decor wordt de focus automatisch verlegd naar de pure essentie van de choreografie. Riskant? "Misschien," zegt Lightfoot, "maar wie geen risico's durft te nemen, kan niet groeien."

Nederlands Dans Theater is een van de toonaangevende moderne dansgezelschappen van de wereld. De groep, met artistiek leider Paul Lightfoot, loopt al meer dan 50 jaar voorop als het gaat om vernieuwing. De dansers van het gezelschap staan bekend om hun virtuositeit, verbluffende techniek en de expressieve wijze van dansen. NDT heeft inmiddels een repertoire van meer dan 600 balletten opgebouwd, waaronder meesterwerken van maestro's als Jirí Kylián and Hans van Manen.

de Volkskrant over Postscript van Sol León & Paul Lightfoot: "Fantastisch beeldend partnerwerk, muzikaal, haarscherp en bijna acrobatisch."

De Telegraaf over New Then van Johan Inger: "Het getuigt van veel inventiviteit en de jonge dansers vullen hun rollen met echte persoonlijkheid."

duur: ca. 1 uur 25 minuten, inclusief pauze

1e rang: € 32.50
kortingsprijs : € 28.50
2e rang: € 30.00
kortingsprijs : € 26.00
3e rang: € 25.00
kortingsprijs : € 21.00
4e rang: € 17.50
kortingsprijs : € 13.50

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Recensie Theaterkrant.nl ****, 13-3-2014

''Progamma B van NDT2 is sterk in de oorspronkelijkheid van het werk, het is een aanrader."
Lees verder


Recensie De Volkskrant ****, 13-3-2014

"Qua timing rommelt B.R.I.S.A. aan het eind nog te veel - het is te stroperig en te lang - maar dat kan de vierde ster niet schaden: die is er voor de geweldige klik tussen de dansers en hun materiaal, een klik die je in de zaal van Theater aan het Spui bijna kon aanraken, iets wat in het grote, afstandelijke huistheater van NDT, Lucent Danstheater, nooit mogelijk was geweest."
Download pdf


Recensie Telegraaf ***, 13-3-2014

''In het nieuwe B.R.I.S.A. laat Johan Inger zien hoe een briesje kan aanwakkeren tot een ware liefdesstorm. Een windmachine blaast leven in de beeldende dans vol verwijzingen naar de songteksten van Nina Simone, maar het schouwspel ontaardt in melige toestanden als de acht dansers elkaar op de grasmat belagen met föhns en bladblazers: een speeltuin voor puberale hormonen. Wel schreeuwt het werk om de hand van een regisseur die langdradigheid vermijdt en een spannende vorm creëert voor alle speelse invallen.''


  • English

With this programme by the Nederlands Dans Theater, artistic director Paul has intentionally opted to bring big names to the smaller stage. It is a positive stimulus for well-known choreographers such as Johan Inger to take a different approach. In the intimate space with the accompanying decor, the focus is automatically drawn to the pure essence of the choreography. Risky? "Perhaps," says Lightfoot, "but he who takes no risks cannot grow."

Nederlands Dans Theater is one of the trend-setting modern dance companies in the world. The group, with artistic leader Paul Lightfoot, has been taking the lead in terms of innovation for more than 50 years now. The dancers in the company are known for their virtuosity, stunning technique and their expressive style of dance. NDThas meanwhile built up a repertoire of over 600 ballets, including masterpieces by van maestros such as Ji?í Kylián and Hans van Manen.

Nederlands Dans Theater 2
www.ndt.nl
Sol León & Paul Lightfoot Postscript
Johan Inger wereldpremière
muziek Cécile Huijnen (viool) en Jan Schouten (vleugel)
Bestel online!
Bookmark and Share