Programma A (Goecke, Kylian & Soto)

Nederlands Dans Theater 2

woensdag 13 november 2013, 20.30
Grote Zaal

  • Informatie
  • Prijzen
  • Meer...

De inleiding op dit programma start om kwart voor acht in de Koninklijke Foyer.

Nederlands Dans Theater 2 geeft jonge dansers de kans een zo breed mogelijk palet aan dansstijlen te ervaren. Vanuit deze gedachte combineert dit programma de geïsoleerde, eenzame wereld die Marco Goecke schetst in 'Nichts' (2008) met de chemie van het bijzondere partnerwerk in 'Gods and Dogs' (2008), dat Jirí Kylián voor NDT 2 maakte en dat de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie 2009 kreeg. Naast deze belangrijke choreografen, wiens werk ook door NDT 1 wordt gedanst, maakt de Spaanse Cayetano Soto een nieuw ballet.Hij staat bekend om zijn technisch hoogstaand, complexe en onvoorspelbare choreografieën.

Nederlands Dans Theater is een van de toonaangevende moderne dansgezelschappen van de wereld. De groep, met artistiek leider Paul Lightfoot, loopt al meer dan 50 jaar voorop als het gaat om vernieuwing. De dansers van het gezelschap staan bekend om hun virtuositeit, verbluffende techniek en de expressieve wijze van dansen. NDT heeft inmiddels een repertoire van meer dan 600 balletten opgebouwd, waaronder meesterwerken van maestro's als Jirí Kylián and Hans van Manen.

duur: ca. 1 uur 55 minuten, inclusief pauze

1+ comfort: € 37.50
kortingsprijs : € 33.50
1e rang: € 32.50
kortingsprijs : € 28.50
2e rang: € 30.00
kortingsprijs : € 26.00
3e rang: € 25.00
kortingsprijs : € 21.00
4e rang: € 17.50
kortingsprijs : € 13.50
5e rang: € 10.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Inleiding door Emmeline Mooij

Voor aanvang van deze voorstelling wordt er een inleiding gegeven door Emmeline Mooij, docent kunstvakken en adviseur in de kunst- en cultuursector. Samen met het publiek verdiept zij zich in het repertoire, de choreografen, de thema's en het creatieproces van de voorstelling. Ook vragen zijn van harte welkom!

Nederlands Dans Theater 2
www.ndt.nl
Marco Goecke Nichts
Jirí Kylián Gods and Dogs
Cayetano Soto nieuw werk
Foto Daisy Komen
Bestel online!
Bookmark and Share