Sommergäste (Brandstichter)

Schaubühne am Lehniner Platz / Alvis Hermanis

zondag 3 maart 2013, 20.00
Rabozaal

  • Informatie
  • Prijzen
  • In de media
  • Meer...

In het Duits met Nederlandstalige boventitels.

1904. Een groep Russische vrienden brengt de zomer door op het platteland. Ze praten, drinken en genieten van het buitenleven. Toch broeit er iets. De leegte van het bestaan, het verlangen naar verandering, de angst en zelfzuchtigheid van de vrienden worden in dit stuk van de Russische schrijver Maxim Gorki op de korrel genomen.

Deze nieuwe regie (december 2012) van de Letse regisseur Alvis Hermanis bij de Berlijnse Schaubühne is een groots opgezette voorstelling met vijftien acteurs - één van de grootste die we ooit in de schouwburg hebben gehad. Hermanis zet opnieuw zijn karakteristieke handtekening met een voorstelling vol tedere poëzie en vlijmscherpe observaties van het menselijke gedrag.

Het decor is een exacte replica van de prachtige, maar afgetakelde villa Fabergé nabij Sint-Petersburg, tot in het kleinste detail nagebouwd. De zomergasten wanen zich veilig voor de chaos en ellende in de wereld, maar het verval sijpelt door ramen, deuren en muren naar binnen.

Een voorstelling in het kader van Brandstichter 2013 en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amsterdam, stichting Ammodo, Fonds Podiumkunsten en het Goethe Institut Amsterdam.

Lees meer over de Brandstichter 2013, Alvis Hermanis, onder het tabblad 'Meer'.

Op zaterdag 2 maart wordt Alvis Hermanis om 19.15 uur in de nieuwe foyer geïntroduceerd door journalist Hein Janssen van de Volkskrant. Alvis Hermanis is daarbij zelf aanwezig. Na afloop van de voorstelling is er feest in de nieuwe foyer, de muziek wordt verzorgd door acteur Moritz Gottwald.

Op zondag 3 maart van 19.15 - 19.45 wordt er een inleiding gegeven op de voorstelling door Constant Meijers (hoofdredacteur Theatermaker) in de nieuwe foyer, Alvis Hermanis schuift aan.

Op zondag 3 maart is om 13.00 uur de film Sommergäste (regie Peter Stein) te zien in bioscoop de Uitkijk. Kaartverkoop via de Uitkijk. 020 22 32 416 of www.uitkijk.nl

duur: ca. 3 uur 15 minuten, inclusief pauze

1e rang: € 32.50
kortingsprijs : € 28.50
2e rang: € 30.00
kortingsprijs : € 26.00
3e rang: € 25.00
kortingsprijs : € 21.00
4e rang: € 17.50
kortingsprijs : € 13.50

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Stuttgarter Zeitung, 29-1-2013

Zärtlichkeitszombies sind wir alle
Download pdf


Die Tageszeitung, 31-1-2013

Zombieballett mit Hund
Download pdf


Brandstichter 2013
Brandstichter is een vervolg op het succesvolle project Brandhaarden, waarbij een internationaal gerenommeerd gezelschap de Stadsschouwburg overneemt. In 2012 was dat de Münchner Kammerspiele.

Waar bij Brandhaarden een gezelschap in de schijnwerpers stond, is dat bij Brandstichter een individuele theatermaker. De Brandstichter van 2013 is de Letse regisseur Alvis Hermanis. Hij wordt internationaal op handen gedragen, maar is nog (te) weinig in Nederland te zien. Daarom laten wij u graag kennismaken met alle facetten van zijn theaterwerk.

Hermanis (1965) is de onbetwiste meester van een theater van weinig woorden, een mix van verbazend hyperrealisme, tedere poëzie en een scherpe, haast antropologische blik op het gedrag van mensen. Hij leidt in Riga zijn eigen gezelschap en vliegt Europa rond op uitnodiging van de grote theater- en operahuizen. Zijn Ruf der Wildnis oogstte bij ons vorig jaar enthousiast applaus van een tot de nok gevulde zaal.

www.ssba.nl/brandstichter  

Schaubühne am Lehniner Platz / Alvis Hermanis
www.schaubuehne.de
van Maxim Gorki
regie Alvis Hermanis
scenografie en kostuums Kristine Jurjane
dramaturgie Florian Borchmeyer
met Ingo Hülsmann, Ursina Lardi, Eva Meckbach, Sebastian Schwarz, Urs Jucker, Luise Wolfram, Robert Beyer, Cathlen Gawlich, Thomas Bading, Niels Bormann, Judith Engel, Jenny König, Ernst Stötzner, David Ruland, Moritz Gottwald
Bestel online!
Bookmark and Share